Biuletyn Darz Bór 2014

XIV Euroregionalne Spotkania Łowieckie POŁCZYN-ZDRÓJ 29-30 SIERPNIA 2014

Zarząd Koła ŁOWIECKIEGO „SZARAK” zaprasza serdeczne koleżanki i kolegów  do wzięcia udziału w uroczystych obchodach

DNI ŁOWIECTWA.

Uwaga: obecność kolegów myśliwych na mszy świętej i paradzie obowiązkowa w strojach galowych.

Program

29 sierpnia (piątek)

15.00 Otwarcie  jarmarku myśliwskiego

– Park Zdrojowy

16.30 Połczyńskie warsztaty kulinarne.

– Pokaz prawidłowego rozbioru i wykorzystania dziczyzny w kuchni domowej -firma PROVINCJA -ZAMEK /ul.Zamkowa1/

AMFITEATR/Park Zdrojowy

17.30 KONCERT OTWARCIA w wykonaniu

 -Witolda Sikory z córką Martą

-zespół „Żubrosie” i inni

19.30 KONCERT WIECZORNY

AL.Bano & Romina Power Show w wykonaniu Laureatów Europejskiego Festiwalu Coverów –  An Dreo & Karina

30.sierpnia(sobota)

09.00-14.00 Zawody strzeleckie”Turniej dubletów o Połczyńską Flintę” .Strzelnica w Łężku

10.00 Uroczysta Msza Święta-Kościół pw. NMP-uroczyste przekazanie i poświęcenie sztandaru Koła Łowieckiego „Knieja „Góry

11.30 Parada Myśliwska ulicami miasta

AMFITEATR

12.00 Uroczysta Inaguracja Spotkań

– pamiątkowe zdjęcie,

– uroczyste ślubowane myśliwych,

12.30 Koncert Galowy  w wykonaniu Zespołu Reprezentacyjnego PZŁ pod kierownictwem Mieczysława Leśniczaka

13.30 Przyjęcie koktajlowe na zamku/ul.Zamkowa1/

Plac pod pijalnią wody „Joasia”

14.00 Pokaz psów myśliwskich

14.30 Konkurs kulinarny „Leśne smaki”

          – pokaz sztuki przyrządzania dziczyzny połączony z degustacją przyrządzonych na miejscu potraw w wykonaniu firmy PROVINCJA

16.30 Konkurs na”Na najlepszą nalewkę myśliwską”

AMFITEATR/Park Zdrojowy/

17.30-18.00 Wręczenie nagród

19.30 Koncert gwiazdy- Zespół „2+1”

21.00-2.00 Nocne biesiadowanie w Parku Zdrojowym/zabawa taneczna/-plac pod pijalnią wody „Joasia”

Ponadto w programie:

-wystawy artystyczne o tematyce myśliwskiej(fotografia,malarstwo,rzeźba),

– wystawa trofeów łowieckich,

– jarmarki myśliwski(wyroby jubilerskie,odzież,rękodzieło artystyczne),

– pokaz sztuki przyrządzania dziczyzny połączony z degustacją przyrządzonych na miejscu potraw w wykonaniu firmy PROVINCJA,

– prezentacja „Bractwa Kurkowego” Czarne Człuchowskie,

– degustacja tradycyjnych produktów regionalnych – chleb,miód,wędzonki,ryby,ogórek kiszony,produkty z róży falistej.

Posted on: 18 sierpnia 2014Wiesław Wardach